Horisontal fresemaskin – maskinering av metall og andre materialer


0 Produkter

En horisontal fresemaskin - eller vannrett freser – er et allsidig verktøy som kan benyttes til maskinering av en rekke arbeidsstykker. På horisontale fresemaskiner sitter spindelen parallelt med arbeidsbordet, og de brukes i prosesser hvor spondannelse er viktig. Den horisontale utformingen utnytter tyngdekraften som en naturlig del av sponformasjonen.

Den horisontale fresemaskinen er svært stabilt utformet for å motvirke nedbøyningsutfordringer, og med den får du også et tilnærmet kvadratisk maskineringsområde.

En horisontal freser er alltid 4-akset, og noen horisontale fresere har også et innebygd dreiebord som muliggjør fresing i forskjellige vinkler. Her kan du maskinere i de vinklene du ønsker og frese hvor du måtte ønske.

Den horisontale fresemaskinen er ofte det opplagte valget dersom man skal jobbe på store prosjekter med ekstremt tungt materiale. Man bytter hele pallen – hele planet – og setter inn et nytt arbeidsstykke som skal maskineres. Et typisk horisontalt maskineringssenter leveres med minst to paller, og dette gir mange muligheter for ubemannet drift.

keyboard_arrow_up